Free cookie consent management tool by TermsFeed
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Hirdetés
Folytasd az olvasást

Az alabástrom szín jellemzése, színkódjai és árnyalatai

Az alabástrom szín egy halvány, tejszerű fehér árnyalat, amely nevét a hasonló megjelenésű ásványról kapta. Ez az árnyalat gyakran átlátszatlan vagy enyhén áttetsző hatással rendelkezik, amely elegáns és kifinomult megjelenést kölcsönöz neki. Az alabástrom szín tisztasága és finomsága miatt előszeretettel alkalmazzák belsőépítészetben, dísztárgyak, szobrászat és dekorációs elemek készítése során.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Az alabástrom szín különleges vonzerejét annak köszönheti, hogy képes melegséget és nyugalmat árasztani. Ideális választás lehet, ha olyan környezetet kívánunk létrehozni, amely egyszerre modern és meghitt. A fehér különböző árnyalatai közül az alabástrom kiemelkedik puhaságával és visszafogott fényével, amely megteremti a harmóniát és a tisztaság érzetét a térben.

Alabástrom szín RGB és HEX színkódjai

Az alabástrom szín RGB kódja: rgb(242, 240, 230) és HEX kódja: #f2f0e6.

Ez az elem az alabástrom színt mutatja.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Színrendszer Kód/Érték
Hex

#EDEAE0

RGB

rgb(237, 234, 224)

HSL

hsl(46, 27%, 90%)

HSV/HSB

hsv(46, 5%, 93%)

CMYK

cmyk(0, 1, 5, 7)

Ellentétes szín

#12151F

Komplementer szín

#E0E3ED

Alabástrom sötét és világos árnyalatai

Kattints az alábbi színkódokra, hogy másold a vágólapra.

Sötét árnyalatok

Világos árnyalatok

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Alabástrom komplementer színpaletái

Az alabástrom szín egy finom, lágy fehér szín, amely gyakran használt belső terekben, mivel tisztaságot és eleganciát kölcsönöz a helyiségeknek. Az alábbiakban bemutatjuk az alabástrom szín komplementer, analóg, monokróm, triád, tetrád, osztott komplementer és neutrális palettáit.

Komplementer paletta

#E0DDD5
#B8B2A3
#4B4E51
#2D2E30

Analóg paletta

#F2F1ED
#D9D7D2
#9C8F79
#6A5F47

Monokróm paletta

#F3F3F1
#C8C7C3
#A1A09D
#767673

Triád paletta

#F1EDE2
#BCAC8A
#8A948F
#52575C

Tetrád paletta

#F2EFE3
#C9C3B1
#4F595C
#2A2B2D

Osztott komplementer paletta

#F1F0EB
#DFDED8
#6F6962
#474645

Neutrális paletta

#F4F4F2
#CFCFCB
#A7A7A3
#7F7F7C

milyen az alabástrom szín színe?

Az alabástrom szín egy halvány, krémes fehér árnyalat, amely gyakran finom, áttetsző megjelenéssel rendelkezik. A természetben az alabástrom kő eredeti színe és textúrája inspirálta ezt a színt, amely elegáns és neutrális megjelenést kölcsönöz bármilyen környezetnek. Ezt a színt gyakran használják belső terekben, például falak és bútorok színének, hogy világosabb, tisztább hatást érjenek el.

Mitől függ az alabástrom szín színe?

Az alabástrom színe több tényezőtől függ, beleértve az ásványi összetételt és a környezeti hatásokat. Az alabástrom alapvetően fehér vagy áttetsző, de különböző szennyeződések, mint például vas- vagy mangán-oxidok, különböző árnyalatokat adhatnak neki, például sárgás, barnás vagy akár pirosas színeket. A kristályszerkezet és a megvilágítás szöge is befolyásolhatja a megjelenését.

Hogyan lehetséges a alabástrom szín szín keverés?

Az alabástrom szín egy világos, halvány, fehéres szín, amelyet leginkább krém, fehér és egy kevésbé sárgás tónus keverésével lehet előállítani. A keveréshez használj 3 rész fehéret, 1 rész krémszínt és egy kis mennyiségű sárgát, amíg el nem éred a kívánt árnyalatot. Lassan adagolj minden összetevőt, hogy finoman beállíthasd a színt.

Hirdetés
Folytasd az olvasást