Free cookie consent management tool by TermsFeed
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Hirdetés
Folytasd az olvasást

A csokibarna szín jellemzése, színkódjai, árnyalatai és keverése

A csokibarna szín gazdag és mély barna árnyalat, amely a csokoládéra emlékeztet. Meleg, földszínekhez tartozik, és gyakran társítják a kényelem, luxus és elegancia érzésével. Ez az árnyalat természetes és organikus jellegű, ami miatt népszerű választás különféle design és dekorációs projektekben, különösen modern és rusztikus stílusokban.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

A csokibarna szín kiválóan kombinálható más színekkel, mint például a krémszín, arany, olívazöld vagy akár élénkebb színek, mint a narancs és türkiz. Mindezek a kombinációk harmonikus és kiegyensúlyozott megjelenést eredményeznek. Emellett a csokibarna gyakran használt a divatiparban is, mivel bármilyen bőrszínnel jól mutat és időtlen eleganciát sugároz.

Csokibarna szín RGB és HEX színkódjai

A csokibarna szín RGB kódja: (123, 63, 0). A HEX kódja: #7B3F00.

 

Hirdetés
Folytasd az olvasást
Színrendszer Kód/Érték
Hex

#3d0c02

RGB

rgb(61, 12, 2)

HSL

hsl(5, 94%, 12%)

HSV/HSB

hsv(5%, 97%, 24%)

CMYK

cmyk(0%, 80%, 97%, 76%)

Ellentétes szín

#cdd2ff

Komplementer szín

#ccc

Csokibarna sötét és világos árnyalatai

Kattints az alábbi színkódokra, hogy másold a vágólapra.

Sötét árnyalatok

Világos árnyalatok

Csokibarna komplementer színpalettái

Bemutatjuk a csokibarna szín hét különböző színpalettáját, amelyek közül mindenki megtalálhatja a megfelelőt. Ezek a paletták a komplementer, analóg, monokróm, triád, tetrád, osztott komplementer és neutrális színeket tartalmazzák.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Komplementer paletta

#3B2F2F
#D3D3D3
#1B1212
#EFEFEF

Analóg paletta

#4A2F1B
#5C3B2F
#2F1B1B
#3B2F1B

Monokróm paletta

#4B3D3D
#2F1E1E
#695959
#110B0B

Triád paletta

#3B2F2F
#2F3B38
#3B2F36
#2F3B3B

Tetrád paletta

#3B2F2F
#2F3B38
#381F3B
#3B2F1B

Osztott komplementer paletta

#3B2F2F
#2F3B1B
#3B1B2F
#1B3B2F

Neutrális paletta

#3B2F2F
#474747
#696969
#1B1B1B

Milyen a csokibarna szín színe?

A csokibarna szín egy mély, sötétbarna árnyalat, amely gyakran emlékeztet az étcsokoládé színére. Ez gazdag, meleg szín, amely a természetben tölgyfák, gesztenyék és egyéb faanyagok árnyalataként is megtalálható. A csokibarna kiválóan használható elegáns és természetközeli dizájnokban is.

Mitől függ a csokibarna szín színe?

A csokibarna szín árnyalata több tényezőtől is függ. A pigmentek összetétele és mennyisége különböző vegyületeket tartalmazhat, amelyek befolyásolják a szín mélységét és tónusát. A hozzáadott összetevők, mint például a tej vagy a sötét kakaópor, szintén meghatározzák a szín végleges árnyalatát. Ezen kívül a feldolgozási módszerek, például a pörkölés ideje és hőmérséklete is befolyásolja a csokibarna színének kialakulását.

Hogyan lehetséges a csokibarna szín szín keverés?

A csokibarna szín előállítása több szín keverésével történik. Alapvetően a barna színt piros, sárga és egy kis mennyiségű fekete árnyalat keverésével lehet elérni. A csokoládéhoz hasonló mély, gazdag barna szín érdekében több pirosat és kevesebb sárgát használjunk, majd adjunk hozzá fekete színt fokozatosan, amíg a kívánt árnyalatot el nem érjük. Az arányok finomhangolása szükséges attól függően, hogy pontosan milyen csokibarna árnyalatot szeretnénk elérni.