Free cookie consent management tool by TermsFeed
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Hirdetés
Folytasd az olvasást

Égszínkék szín: jellemzése, színkódjai és árnyalatai, keverési tippek

Az égszínkék egy világos, tiszta kék árnyalat, amely az égboltot idézi, különösen derült napokon. A szín árnyalata gyakran a nyugodtságot és a harmóniát szimbolizálja, mivel a tavaszi és nyári égbolt színeinek visszaadásával nyugodtságot és frissességet sugall. Az égszínkék széles körben használt szín a különböző művészeti és dizájn területeken, ahol a tisztaság és a nyugalom megjelenítése a cél.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Az égszínkék színt gyakran alkalmazzák lakberendezésben és divatban is. Lakberendezésben a falak és bútorok színezésére használják, hogy a terek nyitottnak és frissnek tűnjenek. A divatban pedig az égszínkék ruhákat és kiegészítőket választják, hogy könnyedséget és eleganciát sugározzanak. Az égszínkék rugalmassága és sokoldalúsága miatt egyaránt népszerű az üzleti és szabadidős környezetekben is.

Égszínkék szín RGB és HEX színkódjai

Az égszínkék szín RGB kódja: (135, 206, 235) és HEX kódja: #87CEEB

Hirdetés
Folytasd az olvasást
Színrendszer Kód/Érték
Hex

#87CEEB

RGB

rgb(135, 206, 235)

HSL

hsl(197, 71%, 73%)

HSV/HSB

hsv(197, 43%, 92%)

CMYK

cmyk(43, 12, 0, 8)

Ellentétes szín

#874FF5

Komplementer szín

#F53522

Égszínkék sötét és világos árnyalatai

Kattints az alábbi színkódokra, hogy másold a vágólapra.

Sötét árnyalatok

Világos árnyalatok

Égszínkék komplementer színpalettái

Az égszínkék egy világos és nyugtató szín, amelyet gyakran használnak a tervezésben és dekorációban. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan kombinálhatjuk más színekkel különböző színharmóniák alapján.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Komplementer paletta

#87CEEB
#FF6347
#4682B4
#FFA07A

Analóg paletta

#87CEEB
#ADD8E6
#B0E0E6
#5F9EA0

Monokróm paletta

#87CEEB
#A4D3EE
#5097A4
#31708E

Triád paletta

#87CEEB
#FFD700
#8FBC8F
#D2691E

Tetrád paletta

#87CEEB
#FFD700
#FF6347
#8A2BE2

Osztott komplementer paletta

#87CEEB
#FF4500
#32CD32
#FFDAB9

Neutrális paletta

#87CEEB
#F5F5F5
#D3D3D3
#A9A9A9

Égszínkék szín színe

Az égszínkék szín egy világos kék árnyalat, amely az égboltra emlékeztető tiszta és fényes kék színt jelenít meg. Leggyakrabban a szép, napsütéses nappal társítják.

Mitől függ az égszínkék szín színe?

Az égszínkék szín színe az ég kék árnyalatait foglalja magába, amelynek színét több tényező határozza meg. Az ég kék színét főként a Rayleigh-szórásnak köszönhetjük. A napsugárzás különböző hullámhosszúságú fényből áll, amely áthalad a Föld légkörén. A rövidebb hullámhosszú, kék fény jobban szóródik az égbolt minden irányába, mint a hosszabb hullámhosszú, vörös fény. Ezért látjuk az eget kéknek. Az égszínkék konkrét árnyalatát befolyásolja a légkörben lévő anyagok mennyisége és minősége, mint például a por, a vízpára és egyéb szennyezőanyagok, valamint a napsugárzás beesési szöge és intenzitása.

Hogyan lehetséges az égszínkék szín szín keverés?

Az égszínkék szín előállításához keverni kell a kék és a fehér színeket. A keverés folyamán a kékhez fokozatosan adjunk hozzá fehéret, amíg el nem érjük a kívánt világos kék árnyalatot. Az arányokat a kívánt intenzitás és világosság függvényében változtathatjuk. Általában a színkör segítségével ellenőrizhető a megfelelő árnyalat elérése.