Free cookie consent management tool by TermsFeed
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Hirdetés
Folytasd az olvasást

A fuxia szín jellemzése, színkódjai, árnyalatai és keverése

A fuxia szín az élénk árnyalatok közé tartozik, amely a piros és a lila szín találkozásából jön létre. Nevét a fuxia virágról kapta, mely egzotikus és feltűnő megjelenésével hívja fel magára a figyelmet. Ez a vibráló szín gyakran kapcsolódik az energikussághoz, szenvedélyességhez és nőiességhez. Az intenzív fuxia árnyalatok erőteljes érzelmi hatást gyakorolhatnak, így kiváló választás lehet olyan helyzetekben, ahol dinamizmust szeretnénk sugározni.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

A fuxia színt gyakran használják divattervezők és belsőépítészek, hogy modern és merész hangulatot teremtsenek. Jól kombinálható más élénk színekkel, például naranccsal vagy türkizzel, de elegáns hatást érhetünk el semleges színekkel, mint a fekete, fehér vagy a szürke. A fuxia különleges karaktert adhat bármilyen megjelenésnek vagy térnek, és gyakran alkalmazzák kiegészítők, például táskák, ékszerek és lakberendezési tárgyak formájában is.

Fuxia szín RGB és HEX kódjai

A fuxia szín RGB értéke (255, 0, 255) és HEX értéke #FF00FF.

Téma: fuxia szín

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Színrendszer Kód/Érték
Hex

#FF00FF

RGB

rgb(255, 0, 255)

HSL

hsl(300, 100%, 50%)

HSV/HSB

hsv(300, 100%, 100%)

CMYK

cmyk(0, 100, 0, 0)

Ellentétes szín

#00FF00

Komplementer szín

#00FFFF

Fuxia sötét és világos árnyalatai

Kattints az alábbi színkódokra, hogy másold a vágólapra.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Sötét árnyalatok

Világos árnyalatok

Fuxia komplementer színpaletái

A fuxia szín intenzív és élénk árnyalat, amely vonzza a szemet. A következő színpaletták segíthetnek különböző designokban az egyensúly megteremtéséhez és a vizuális harmónia kialakításához.

Komplementer paletta

#FF00FF
#00FF00
#B200B2
#00B200

Analóg paletta

#FF00FF
#FF66FF
#CC00CC
#FF33FF

Monokróm paletta

#FFB3FF
#FFD6FF
#FF80FF
#FFA3FF

Triád paletta

#FF00FF
#FFFF00
#FF66FF
#FFFF66

Tetrád paletta

#FF00FF
#00FF00
#FFFF00
#0000FF

Osztott komplementer paletta

#FF00FF
#33FF00
#FFFF00
#669900

Neutrális paletta

#FF00FF
#C0C0C0
#D8BFD8
#808080

Milyen a fuxia szín színe?

A fuxia szín egy élénk és intenzív rózsaszín árnyalat, amely gyakran a lila és a rózsaszín között helyezkedik el. Sokszor hasonlít a magentához, de annál valamivel pirosasabb tónusú. A fuxia szín élénk, vibráló megjelenése révén gyakran használják divattervezésben, grafikában és belsőépítészetben is.

Mitől függ a fuxia szín színe?

A fuxia szín színe a vörös és a kék színek megfelelő arányú keveréséből adódik. Ennek eredménye egy olyan élénk, intenzív rózsaszínes-lilás árnyalat, amely a vörös meleg tónusait és a kék hideg árnyalatait egyesíti. Az adott kijelző vagy nyomtató kalibrálásán is múlik, hogy pontosan milyen árnyalatot látunk.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Hogyan lehetséges a fuxia szín szín keverés?

A fuxia szín előállításához a vöröset és a kéket kell kombinálni. A pontos keverési arány a kívánt árnyalattól függ, de általában a vörös színből több, a kékből pedig kevesebb szükséges. Kezdjük a vörös és a kék szín 2:1 arányú keverésével, majd addig módosítsuk az arányokat, amíg elérjük a fuxia árnyalatot.