Bababiztos

Első a biztonság

A piciknek készült új barátok úgy készültek, hogy az anyukáknak ne kelljen egy percig sem a babák vagy kisgyerekek biztonságáért aggódni.


Miből készült?

A legtöbb termék 100%-os pamut fonalból készül. A Schachenmayr fonalak úgynevezett mercerizált pamut fonalak, ami azt jelenti, hogy nem csak természetes anyagból van, hanem olyan festési technikával készülnek ezek a fonalak, hogy nem veszítik el a színüket mosás, használat vagy rágcsálás során 🙂

Ha egy termék más fonalból készült, annak részleteit és kezelését a leírásban látjátok.


Mosható-e?

A Schachenmayr fonalak mosógépben 40 fokon moshatóak. Első mosáskor színt ereszthetnek, így a világos és sötét színeken vegyesen használó cukiságoknál érdemes színfogó kendőt használni.


Biztonsági szemek

A kisállatok és babák szemei különböző méretű műanyag biztonsági szemek. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy-egy fekete csillogó szem túloldalán egy műanyag van, ami a szemet az anyaghoz szorítja. Gyakorlatilag eltávolíthatatlan, és olyan erősen rászorul, hogyha esetleg rossz helyre rögzítettem varráskor egy szemet, azt gyakorlatilag le kell törni. Így szinte elképzelhetetlen, hogy kiessen egy-egy ilyen szem a helyéről.

Töltőanyag

Az állatkák, amigurumik 100% poliészter töltőanyaggal készülnek, mely szintén kézzel vagy géppel könnyen mosható.