Free cookie consent management tool by TermsFeed
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Hirdetés
Folytasd az olvasást

Gyömbér szín: jellemzés, színkódok és árnyalatok, keverési tippek

A gyömbér szín meleg, földes árnyalat, amely a gyömbér gyökerének karakteres színére emlékeztet. Ez a szín leginkább a narancssárga és a barnás tónusok közé esik, egy enyhe vöröses beütéssel. A gyömbér szín intenzitása változhat, de általában mélyebb, telítettebb arculatot mutat, amely nyugalmat és természetességet sugall. A divatban és a lakberendezésben egyaránt kedvelt, mivel harmonikusan illeszkedik különböző árnyalatokhoz és stílusokhoz.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

A gyömbér szín sokoldalú és könnyen kombinálható más színekkel, például zölddel, bézzsel és különböző árnyalatú barnával. A színpszichológia szerint a gyömbér szín melegséget, vendégszeretetet és kiegyensúlyozottságot közvetít. Ez teszi ideálissá olyan helyiségekben, ahol otthonos és barátságos légkört szeretnénk teremteni. Emellett a gyömbér szín használata növeli a tér érzését és fokozza a természetközeli érzetet, ami különösen előnyös lehet a lakóterekben.

Gyömbér szín RGB és HEX színkódjai

A gyömbér szín egy meleg, narancsos árnyalat, amelyet az alábbi RGB és HEX színkódokkal lehet meghatározni: RGB (210, 105, 30) és HEX #D2691E.

Gyömbér szín

Hirdetés
Folytasd az olvasást
Színrendszer Kód/Érték
Hex

#D9A066

RGB

rgb(217, 160, 102)

HSL

hsl(30, 61%, 62%)

HSV/HSB

hsv(30, 53%, 85%)

CMYK

cmyk(0%, 26%, 53%, 15%)

Ellentétes szín

#6699D9

Komplementer szín

#66D9A0

Gyömbér sötét és világos árnyalatai

Kattints az alábbi színkódokra, hogy másold a vágólapra.

Sötét árnyalatok

Világos árnyalatok

Gyömbér szín komplementer színpaletái

A gyömbér szín meleg tónusai harmonikusan kombinálhatók különböző színpalettákkal. Ezek a paletták segíthetnek megtalálni a megfelelő árnyalatokat bármilyen design-hoz.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Komplementer paletta

#D88A1D
#8AD1D8
#B5690E
#70A3A3

Analóg paletta

#CF691F
#D88E1D
#935C07
#BD9A5E

Monokróm paletta

#D88A1D
#B5690E
#EFAE5F
#F9C985

Triád paletta

#D88A1D
#1D6AD8
#6AD81D
#6A9B1D

Tetrád paletta

#D88A1D
#D81D6A
#1DD88A
#1D8AD8

Osztott komplementer paletta

#D88A1D
#1DA3D8
#1DD849
#69D81D

Neutrális paletta

#D8B18A
#D8CBAA
#B29369
#DEC2A8

Milyen a gyömbér szín színe?

A gyömbér szín színe a barnás-arany, sárgás-bézs közötti árnyalatokban mozog. A pontos színe változhat a fényviszonyoktól és a gyömbér feldolgozási állapotától függően, de általában meleg, semleges alapszíne van.

Mitől függ a gyömbér szín színe?

A gyömbér színe több tényezőtől függ, beleértve a fajtát, az érettségi fokot és a termesztési körülményeket. Különböző gyömbérfajták különböző színűek lehetnek, például sárga, zöldes, vagy akár pirosas árnyalatúak. Az érettségi fok is szerepet játszik; fiatalabb gyömbér világosabb színű, míg az érettebb gyömbér általában sötétebb árnyalatú. A talaj minősége, a növény tápanyagellátottsága és az éghajlati viszonyok szintén befolyásolhatják a gyömbér színét.

Hogyan lehetséges a gyömbér szín szín keverés? téma:gyömbér szín

A gyömbér szín keveréséhez általában a narancssárga és a barna színek különböző árnyalatait használják. A narancssárgát piros és sárga keverésével érhetjük el, majd ehhez adagolunk kevés barnát, amelyet fekete és piros vagy sárga és kék keverésével állíthatunk elő. Kis mennyiségben érdemes próbálkozni, fokozatosan növelve az arányokat, amíg el nem érjük a kívánt gyömbér színt.