Free cookie consent management tool by TermsFeed
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Hirdetés
Folytasd az olvasást

A gyöngyház szín jellemzése, színkódjai, színárnyalatai és keverése

A gyöngyház szín egy elegáns, finom árnyalat, amely a természeti gyöngyök belső csillogását idézi meg. Ez a szín a fehér és az irizáló fény játékának kombinációjából adódik, egyfajta gyengéd, pasztell fényt kölcsönözve az anyagoknak, amelyhez hozzáadott fényesség és selymes hatás társul. A gyöngyház szín az eleganciát és a luxust sugallja, gyakran használják ékszerek díszítésére, de megjelenik lakberendezési tárgyakon, autófényezéseken és divatcikkeken is.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

A belsőépítészetben a gyöngyház szín kifinomult atmoszférát teremt, meghitt hangulatot varázsol, anélkül hogy túlságosan hivalkodó lenne. A szín különleges tulajdonsága, hogy a fényviszonyoktól függően sajátos ragyogást nyer, így dinamikus és élénk környezetet teremt. A gyöngyház színt gyakran kombinálják más pasztell árnyalatokkal vagy kontrasztos, mély színekkel, hogy fokozzák a luxus érzetét és vizuálisan gazdagabbá tegyék a teret.

Gyöngyház szín RGB és HEX kódjai

A gyöngyház szín RGB kódja (230, 230, 250), valamint HEX kódja #E6E6FA.

Gyöngyház szín

Hirdetés
Folytasd az olvasást
Színrendszer Kód/Érték
Hex

#EAE0C8

RGB

rgb(234, 224, 200)

HSL

hsl(42, 45%, 85%)

HSV/HSB

hsv(42, 15%, 92%)

CMYK

cmyk(0, 4, 15, 8)

Ellentétes szín

#151F37

Komplementer szín

#C8E2EA

Gyöngyház sötét és világos árnyalatai

Kattints az alábbi színkódokra, hogy másold a vágólapra.

Sötét árnyalatok

Világos árnyalatok

Gyöngyház komplementer színpaletái

A gyöngyház színe egy finom, csillogó árnyalat, amely több színben jelenhet meg. Ebben a palettában megvizsgáljuk a gyöngyház szín komplementer, analóg, monokróm, triád, tetrád, osztott komplementer és neutrális palettáit.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Komplementer paletta

#DDFFFF
#BBFFFF
#002244
#001122

Analóg paletta

#E0FFFF
#D1FFFF
#AACDCD
#88ABAB

Monokróm paletta

#F2FBFB
#E4F7F7
#99BFBF
#779F9F

Triád paletta

#DDFFFF
#BBFFFF
#FFDDFF
#FFBBFF

Tetrád paletta

#DDFFFF
#BBFFFF
#FFDDFF
#FFBBFF

Osztott komplementer paletta

#DDFFFF
#BBFFFF
#CCDDAA
#AABB88

Neutrális paletta

#EFEFEF
#DDDDDD
#BBBBBB
#AAAAAA

gyöngyház szín: milyen a gyöngyház szín színe?

A gyöngyház szín a fényes, irizáló felületéről ismert, amely több színárnyalatot is tartalmazhat, mint például fehér, rózsaszín, kék és sárga. A színváltakozás fényszög változásával jön létre, ami egyedi, gyönyörű és elegáns hatást kelt.

Mitől függ a gyöngyház szín színe?

A gyöngyház szín színe több tényezőtől függ. Ezek közé tartozik a gyöngy belső szerkezete, az anyagok összetétele, és a fény visszaverődésének szöge. A gyöngyben található rétegek vastagsága és elrendezése befolyásolja, hogyan oszlik el a fény és milyen színeket látunk. A fény interferenciája és a diffrakció jelensége is meghatározza a gyöngyház különleges színekben pompázó megjelenését.

Hogyan lehetséges a gyöngyház szín szín keverés?

A gyöngyház szín keverése több lépésből áll. Először alapvető fehér festékre van szükség, amelyhez apró, irizáló pigmenteket adunk hozzá. Ezek a pigmentek különböző színekben kaphatók, mint például rózsaszín, kék, zöld vagy arany, és ezek adják a gyöngyház fényét. A keverésnél fontos, hogy fokozatosan adjuk hozzá a pigmenteket, és alaposan keverjük el, hogy egyenletes, csillogó felületet kapjunk.