Free cookie consent management tool by TermsFeed
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Hirdetés
Folytasd az olvasást

Hamuszürke szín: jellemzés, színkódok, árnyalatok és keverés

A hamuszürke szín egy semleges, matt árnyalat, amely a szürkék spektrumába tartozik. Nevét az égett fa hamujának színéről kapta, amely keveredik a fekete, fehér és esetleg egy kevés kék árnyalattal. Ez a szín gyakran használt a minimalista és modern dizájnban, mivel eleganciát és visszafogottságot sugall. Emellett jól harmonizál más színekkel, ami miatt népszerű választás a belsőépítészetben és a divatban egyaránt.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Pszichológiai szempontból a hamuszürke szín a stabilitást, nyugalmat és komolyságot képviseli. Sokan választják ezt a színt, amikor egy harmonikus és kiegyensúlyozott környezetet szeretnének teremteni. Bár egyesek számára ridegnek tűnhet, a megfelelő árnyalatokkal és textúrákkal kombinálva a hamuszürke barátságos és megnyugtató atmoszférát teremthet. Ez az árnyalat különösen népszerű az elegáns, de nem túlságosan feltűnő megjelenést kedvelők körében.

Hamuszürke szín RGB és HEX színkódjai

A hamuszürke szín RGB kódja (178, 190, 181) és HEX kódja #B2BEB5.

Ez a szín a hamuszürke szín.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Színrendszer Kód/Érték
Hex

#B2BEB5

RGB

rgb(178, 190, 181)

HSL

hsl(140, 6%, 72%)

HSV/HSB

hsv(140, 6%, 75%)

CMYK

cmyk(6%, 0%, 5%, 25%)

Ellentétes szín

#4D414B

Komplementer szín

#B5B2B8

Hamuszürke sötét és világos árnyalatai

Kattints az alábbi színkódokra, hogy másold a vágólapra.

Sötét árnyalatok

Világos árnyalatok

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Hamuszürke komplementer színpaletái

A hamuszürke egy semleges szín, amely remek alapot képez különböző színkombinációkhoz. Az itt található színpaletták különböző harmonikus megoldásokat kínálnak a hamuszürke színnel.

Komplementer paletta
Analóg paletta
Monokróm paletta
Triád paletta
Tetrád paletta
Osztott komplementer paletta
Neutrális paletta
Milyen a hamuszürke szín színe?

A hamuszürke szín egy semleges, világos szürke árnyalat, amely hasonlít a hamu színére. Enyhén meleg tónusú lehet, és gyakran használják természetes, visszafogott színpalettákban.

Mitől függ a hamuszürke szín színe?

A hamuszürke szín színe különböző tényezőktől függ. A legfontosabb tényezők közé tartozik a hamuban lévő anyagok összetétele, az égési folyamat hőmérséklete és az oxigénellátás. A színárnyalat változhat a fehértől a sötétszürkéig attól függően, hogy milyen anyagok égtek el, és milyen körülmények között zajlott az égés.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Hogyan lehetséges a hamuszürke szín szín keverés?

A hamuszürke szín előállításához több szín keverésére van szükség. Alapszíneket használva a hamuszürke létrehozásának két alapvető módja van:

1. **Fekete és fehér keverése:** A klasszikus hamuszürke szín eléréséhez fekete és fehér festékeket kell kombinálni. A megfelelő árnyalat eléréséhez fokozatosan adjon hozzá fehér festéket a feketéhez, amíg el nem éri a kívánt hamuszürke árnyalatot.

2. **Kék, piros és sárga keverése:** Először keverjen össze kisebb arányban kék, piros és sárga színt, hogy egy nagyon sötét alapszínt kapjon. Ezután adjon hozzá fehér festéket, hogy világosabb, hamuszürkére emlékeztető árnyalatot hozzon létre.

Ez a két módszer biztosítja, hogy különböző módon, de precízen megkapja a hamuszürke színt a festékeihez.