Free cookie consent management tool by TermsFeed
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Hirdetés
Folytasd az olvasást

Az ivory szín jellemzése: színkódjai, árnyalatai és keverése

Az ivory, azaz elefántcsont szín, egy finom, meleg árnyalat, amely kicsit a fehérhez és a krémszínhez hasonlít. Ez a szín semleges és elegáns, gyakran használják belsőépítészeti tervezésben és divatban is, mivel könnyen kombinálható más színekkel. A könnyed és tiszta megjelenése miatt népszerű választás esküvői dekorációkhoz és hivatalos eseményekhez.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Az ivory szín a természetesség és az időtlen elegancia szimbóluma. Gyakran megtalálható luxus és prémium termékek csomagolásában, valamint klasszikus és modern stílusú helyiségekben is. Nem hivalkodó, mégis megjelenésével finom hangsúlyt ad bármely környezethez. Az ivory szín képes megteremteni a nyugalom és a harmónia érzését, így tökéletes választás lehet lakberendezési kiegészítőkhöz és ruházati cikkekhez egyaránt.

Ivory szín RGB és HEX kódjai

Az ivory szín RGB kódja: rgb(255, 255, 240) és HEX kódja: #FFFFF0.

Ivory szín

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Színrendszer Kód/Érték
Hex

#FFFFF0

RGB

rgb(255, 255, 240)

HSL

hsl(60, 100%, 97%)

HSV/HSB

hsv(60, 3%, 100%)

CMYK

cmyk(0, 0, 0.055, 0)

Ellentétes szín

#00000F

Komplementer szín

#00000F

Ivory sötét és világos árnyalatai

Kattints az alábbi színkódokra, hogy másold a vágólapra.

sötét árnyalatok

világos árnyalatok

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Ivory komplementer színpaletái

A ivory szín egy lágy, világos árnyalat, amely számos különböző színpalettával kombinálható. Az alábbiakban bemutatjuk a ivory szín komplementer, analóg, monokróm, triád, tetrád, osztott komplementer és neutrális palettáit.

Komplementer paletta

#FFFFF0
#191970
#F0F8FF
#3b444b

Analóg paletta

#FFFAF0
#FFFFE0
#F0FFF0
#F0FFFF

Monokróm paletta

#FFFFF0
#F5F5F5
#E5E5E5
#D5D5D5

Triád paletta

#FFFFF0
#FF6347
#4682B4
#32CD32

Tetrád paletta

#FFFFF0
#FFD700
#7FFFD4
#DC143C

Osztott komplementer paletta

#FFFFF0
#8A2BE2
#5F9EA0
#FF4500

Neutrális paletta

#FFFFF0
#FFFFFF
#CCCCCC
#808080

ivory szín

Az ivory szín színe a lágy, krémes fehér, amely az elefántcsont színére emlékeztet. Finom, világos árnyalat, amely gyakran használt dekorációkban és divatban az elegancia és kifinomultság kifejezésére.

Mitől függ a ivory szín színe?

Az ivory szín színe alapvetően a fehér szín egy árnyalata, amely enyhe sárgás vagy krémszínű tónusokkal rendelkezik. Ennek a színnek az árnyalata több tényezőtől függhet:

  • Fényviszonyok: A fény erőssége és típusa nagyban befolyásolhatja, hogy az ivory szín hogyan jelenik meg. A természetes fény és a mesterséges fény különböző árnyalatokat hozhat elő.
  • Anyag és textúra: Az anyag típusa, amelyen az ivory színt használják, szintén hatással lehet a végső árnyalatra. Például a textil, festék vagy műanyag felület mind eltérő módon tükrözik vissza a színt.
  • Pigment összetétele: Az ivory szín előállításához használt pigmentek keveréke és aránya szintén befolyásolja a végső színtónust. Különböző gyártók eltérő összetételű pigmenteket használhatnak.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Hogyan lehetséges a ivory szín szín keverés?

A ivory (elefántcsont) szín elérése érdekében a fehér színhez egy kis mennyiségű sárga és esetenként egy minimális mennyiségű barna színt kell hozzáadni. A pontos arányok és a keverési technika a kívánt árnyalattól függnek, de általában a fehér szín dominál, míg a sárga és barna színek csak finomabb árnyékolást biztosítanak.