Free cookie consent management tool by TermsFeed
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Hirdetés
Folytasd az olvasást

Kapucsínó szín: jellemzése, színkódjai, színárnyalatai és keverése

A kapucsínó szín egy kellemes, meleg árnyalat, amely a népszerű kávéitalról kapta a nevét. Ez a szín általában világosbarna tónusokból áll, gyakran egy kis krémszínű beütéssel, amely lágy és meghitt érzést kelt. A kapucsínó szín kiválóan illeszkedik otthoni dekorációkhoz, ruhatárban és különféle dizájn projektekben, mivel harmonikus és időtálló választás.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

A kapucsínó szín jól kombinálható más árnyalatokkal, mint például fehér, bézs vagy sötétebb barna színek. Ez a szín gyakran használatos, ha barátságos, vendégváró környezetet szeretnénk kialakítani, vagy ha olyan árnyalatot keresünk, amely könnyen illeszkedik különféle stílusokhoz és témákhoz. Egyszerű eleganciájával és természetes megjelenésével a kapucsínó szín klasszikus választás maradhat hosszú évekig.

Kapucsínó szín RGB és HEX kódjai

A kapucsínó szín RGB kódja (112, 69, 25), míg a HEX kódja #704519.

Hirdetés
Folytasd az olvasást
Színrendszer Kód/Érték
Hex

#c39b77

RGB

rgb(195, 155, 119)

HSL

hsl(30, 37%, 61%)

HSV/HSB

hsv(30, 39%, 76%)

CMYK

cmyk(0%, 21%, 39%, 24%)

Ellentétes szín

#7a4b4b

Komplementer szín

#7798c3

Kapucsínó sötét és világos árnyalatai

Kattints az alábbi színkódokra, hogy másold a vágólapra.

Sötét árnyalatok

Világos árnyalatok

Kapucsínó komplementer színpaletái

A kapucsínó szín sokoldalúságának köszönhetően számos színpaletta kialakítására alkalmas. Az alábbiakban bemutatjuk a kapucsínó szín komplementer, analóg, monokróm, triád, tetrád, osztott komplementer és neutrális palettáit négy színnel, hogy inspirációt nyújtsunk a színkombinációkhoz.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Komplementer paletta
Analóg paletta
Monokróm paletta
Triád paletta
Tetrád paletta
Osztott komplementer paletta
Neutrális paletta
kapucsínó szín színe

A kapucsínó szín színe a középbarna árnyalatok közé sorolható, igazi nevét az ugyanilyen nevű kávéitalról kapta. A színárnyalat magában hordozza a tejhab és az espresso kávé keveredésének színét, amely világosabb a sötétbarnáknál, de sötétebb a bézs árnyalatoknál.

Mitől függ a kapucsínó szín színe?

A kapucsínó színe több tényezőtől függ. Elsősorban a felhasznált kávé bab típusa és annak pörkölési foka befolyásolja a színt. A sötétebb pörkölésű kávé sötétebb kapucsínót eredményez. Továbbá a tej mennyisége és típusa is nagy szerepet játszik: több tej világosabbá, míg kevesebb tej sötétebbé teszi a kapucsínót. A tejhabbal való pontos keverés is befolyásolhatja a végeredmény színét.

Hogyan lehetséges a kapucsínó szín szín keverés?

A kapucsínó szín keverése barnás és bézs árnyalatokat igényel. Általában ehhez a meleg barna alapot (mint például a csokoládé barna) keverik bézs vagy krémszínnel. A pontos arányokkal és tonálással érhető el a kívánt kapucsínó árnyalat. Keveréskor érdemes fokozatosan adagolni a színeket, hogy elérjük a finom, világos, barátságos barna színt, ami a kapucsínót legjobban jellemzi.