Free cookie consent management tool by TermsFeed
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Hirdetés
Folytasd az olvasást

Krémfehér szín: jellemzése, színkódjai, árnyalatai és keverési tippek

A krémfehér szín egy lágy, finom árnyalat, amely a tiszta fehér és a halvány bézs keverékéből jön létre. Ez a színrendkívül sokoldalú és gyakran alkalmazzák belsőépítészetben, ruházatban és grafikai tervezésben. A krémfehér remekül passzol más semleges színekhez, például szürkéhez, barna árnyalatokhoz, de a világosabb, pasztell színekhez is kitűnő választás lehet. Ez a szín különösen előnyös, ha egy helyiséget világosabbá és tágasabbá szeretnénk tenni, mivel világos és levegős hangulatot teremt.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

A krémfehér színt gyakran az elegancia, kifinomultság és tisztaság megtestesítőjének tekintik. Ezért népszerű választás esküvői dekorációkhoz, luxus lakberendezési tárgyakhoz és prémium márkák arculatához. A krémfehér nem olyan hideg és távolságtartó, mint a tiszta fehér szín, épp ezért több meleget és otthonosságot sugároz. Ez a sokoldalú színárnyalat lehetővé teszi, hogy a környezet élettelibb és barátságosabb legyen, miközben megtartja a kifinomult, diszkrét eleganciát.

Krémfehér szín RGB és HEX színkódjai

A krémfehér szín RGB kódja: (255, 253, 208), míg HEX kódja: #FFFDD0.

Krémfehér szín

Hirdetés
Folytasd az olvasást
Színrendszer Kód/Érték
Hex

#f5f5dc

RGB

rgb(245, 245, 220)

HSL

hsl(60, 55%, 91%)

HSV/HSB

hsv(60, 10%, 96%)

CMYK

cmyk(0, 0, 10, 4)

Ellentétes szín

#0a0a13

Komplementer szín

#0005ff

Krémfehér sötét és világos árnyalatai

Kattints az alábbi színkódokra, hogy másold a vágólapra.

Sötét árnyalatok

Világos árnyalatok

Krémfehér komplementer színpaletái

A krémfehér egy lágy, semleges szín, amely remekül alkalmazható különféle belsőépítészeti és design projektekben. Íme néhány színpaletta, amelyek jól kombinálhatók a krémfehér árnyalatával.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Komplementer paletta

#FFFDD0
#1027FF
#EFF7FF
#010719

Analóg paletta

#FFFDD0
#F5E0B3
#FFE6A2
#F2D38A

Monokróm paletta

#FFFDD0
#F7F2C6
#EFEBBD
#E7E4B4

Triád paletta

#FFFDD0
#D0FFD0
#FFD0D0
#D0D0FF

Tetrád paletta

#FFFDD0
#D0FFF5
#FFDAE8
#FFE7DA

Osztott komplementer paletta

#FFFDD0
#D0FFDA
#FFDAD5
#D0EAFF

Neutrális paletta

#FFFDD0
#ECECEC
#CCCCCC
#BEBEBE

téma:krémfehér szín

A krémfehér szín a fehérhez nagyon közel áll, de egy enyhén sárgás vagy bézses árnyalattal rendelkezik. Ez a szín lágy és semleges, gyakran használják a belsőépítészetben és a divatban, mert könnyen kombinálható más színekkel és kellemes, meleg hatást kelt.

Mitől függ a krémfehér szín színe?

A krémfehér szín színe több tényezőtől függ. Elsősorban attól, hogy a fehér alapszínt milyen mértékben keverik sárga, bézs vagy világosbarna árnyalatokkal. A szín intenzitását és tónusát befolyásolhatja a fényforrás típusa és intenzitása, valamint a felület anyaga, amelyen megjelenik. Emellett a színérzékelés szubjektív, így a környező színek és a néző egyéni szemlélete is hatással lehet arra, hogyan látjuk a krémfehér színt.

Hogyan lehetséges a krémfehér szín szín keverés?

A krémfehér szín keveréséhez általában fehér festékhez kell kis mennyiségben sárgát vagy barnát adni. Kezdjük egy nagyobb mennyiségű fehér festékkel, majd apránként adjunk hozzá sárgát vagy barnát, amíg el nem érjük a kívánt krémfehér árnyalatot. Fontos a színek fokozatos keverése és alapos kikeverése a homogén szín elérése érdekében.