Free cookie consent management tool by TermsFeed
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Hirdetés
Folytasd az olvasást

Natúr szín jellemzése: színkódok, árnyalatok és keverési tippek

A natúr szín természetes és visszafogott árnyalatokat ölel fel, mint például a bézs, a krém vagy a világosbarna. Ezek a színek a természetben található anyagokat idézik, mint a fa, a kő vagy a len. A natúr színek egyszerűsége és semlegessége miatt kiváló hátteret biztosíthatnak különféle dekorációs elemek számára, harmonizálva más színes vagy akár élénk kiegészítőkkel.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

A lakberendezésben a natúr színek nyugalmat sugároznak, és hozzájárulnak egy harmonikus, békés környezet kialakításához. Ezen színek választása lehetővé teszi, hogy a tér légiesebbnek, tágasabbnak tűnjön. Emellett a natúr színek kiválóan illeszkednek a minimalista és skandináv stílusú enteriőrökbe, ahol a természetesség és egyszerűség áll a középpontban.

Natúr szín RGB és HEX színkódjai

A natúr szín a természetes színek közé tartozik, és gyakran használt dekorációkban és formatervezésben a nyugalom és a természetesség sugárzása érdekében. Az alábbiakban találhatóak a natúr szín RGB és HEX színkódjai:

Natúr szín

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Színrendszer Kód/Érték
Hex

#A2A680

RGB

rgb(162, 166, 128)

HSL

hsl(65, 21%, 57%)

HSV/HSB

hsv(65, 23%, 65%)

CMYK

cmyk(2%, 0%, 23%, 35%)

Ellentétes szín

#5D597F

Komplementer szín

#80A6A2

Natúr sötét és világos árnyalatai

Kattints az alábbi színkódokra, hogy másold a vágólapra.

Sötét árnyalatok

Világos árnyalatok

Natúr színpaletták

A natúr színek nyugalmat és melegséget sugároznak. Ezek a színek egyszerűek, természetesek és könnyen kombinálhatóak más színsémákkal, így ideálisak belső terek díszítésére és lakberendezéshez.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Komplementer paletta

#D3CBB8
#8D6E63

Analóg paletta

#E8E4CE
#C1A57B

Monokróm paletta

#A39489
#5E4B3C

Triád paletta

#D3CBB8
#7C4D3B

Tetrád paletta

#E8E4CE
#8D6E63

Osztott komplementer paletta

#D3CBB8
#728C82

Neutrális paletta

#BEB9A0
#746556

milyen a natúr szín színe?

A natúr szín színe semleges, természetes árnyalatokat takar, mint például a bézs, krém, homokszín és világosbarna. Ezek az árnyalatok gyakran a nyers, festetlen anyagok színeihez hasonlíthatók.

Mitől függ a natúr szín színe?

A natúr szín színe több tényezőtől függ, beleértve az alapanyag természetes árnyalatait, az anyag feldolgozási módját, és a környezeti hatásokat, mint például a fény vagy a nedvesség. Az anyag típusától függően a színek változhatnak például a fa, a textil vagy a kő esetében is. Emellett a natúr színek gyakran földszínek, mint a barna, a bézs és a szürke különböző árnyalatai.

Hogyan lehetséges a natúr szín szín keverés?

A natúr színek keverése lehetséges földszínek, pasztellszínek és semleges árnyalatok használatával. Alapvetően a natúr színek közé tartozik a bézs, a barna különböző árnyalatai, az olíva zöld, a szürkék és más természetes, enyhe színek. Ezen színek keverésével letisztult, harmonikus paletták hozhatók létre, amelyeket a divatban, a lakberendezésben és más kreatív területeken is széles körben alkalmaznak.