Rólam

Ági - Utolsó nap a munkában
Ági – Utolsó nap a munkában

Kedves Látogató!

Badóné Székely Ágnes a nevem, de csak szólítsatok Áginak. Férjnél vagyok, két felnőtt gyermekem van egy lány (akit már sikerült megfertőznöm a horgolással) és egy fiú, friss nyugdíjas, és hamarosan nagymama.

Hát hol is kezdődött?
Kislány koromban… Nagymamámmal nagyon sokat szöszmötöltünk, tőle tanultam meg kötni, horgolni, hímezni. Elég nyugodt gyerek voltam, engem ha leültettek egy kosár fonal mellé, bizony nagyon szívesen töltöttem az időt apróságok készítésével.

Ez felnőtt koromra is megmaradt, sokat kötöttem, varrtam a gyerekeimnek ahogy cseperedtek. Aztán ahogy visszakerültem a munka világába azon gondolkodtam, hogy mi az a tevékenység, ami levezeti a napi feszültséget. Jártam patchwork tanfolyamra, kosárfonásra is. Ezekkel mind csak az a baj, hogy helyigényesek, mindig szaladt a lakás, ha nekiálltam valamit csinálni. Akkor ugrott be a horgolás… egy kis kosár amibe bele lehet rakni az aktuális projekt elemeit.  Így aztán felfrissítettem a rövidpálca tudásomat. Így indult a horgolós utam pár éve, ami persze nem fejeződik be, mert mindig jön egy új minta, technika, amit kell egy kicsit bogarászni, hogy rájöjjek hogy ez is megy, vagy nem…

Gyorsan rájöttem, hogy nem vagyok egy “csipkehorgolós típus”. De egyszer egy kreatív boltban megláttam egy polipot, akkor ugrott be, hogy ezt én is biztos meg tudom csinálni! Így alakult ki az amigurumi szeretete. Azóta is nagy örömöt jelent egy kis figura meghorgolása, különösen a kis fejét megcsinálni, hogy lássam elég mosolygós, kedves-e.

Úgy gondoltam, most hogy már itthon vagyok és azzal tölthetem a szabadidőmet, amit igazán szeretek, hát miért  ne mutassam meg Nektek is. És így több hely marad a lakásunkban is, mert a férjemnek már kezd túl sok horgolt barátja lenni… 🙂

Ha valamelyik kis barát megtetszik, szívesen meghorgolom akár ugyanolyan, akár más színváltozatban is. Ha pedig egyedi elképzelésed van, azzal is nyugodtan keress meg emailben vagy telefonon.

És hogy honnan ismerszik meg, hogy kiket fertőzőtt meg igazán a horgolás? Akik egy idő után észreveszik, hogy még a virsli karikát is számolják szeletelés közben, amikor csinálják a paprikás krumplit!

Üdv: Ági

Kirándulunk
Kirándulunk