Free cookie consent management tool by TermsFeed
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Hirdetés
Folytasd az olvasást

A sárgabarack szín jellemzése, színkódjai, árnyalatai és keverése

A sárgabarack szín egy meleg, barátságos árnyalat, amely a sárga és a narancs között helyezkedik el. Ez a szín gyakran idézi a frissességet és a természetességet, mivel a friss gyümölcs érett állapotában is hasonló árnyalatokban pompázik. A sárgabarack szín azonnali figyelemfelkeltő hatással bír, ugyanakkor nem túl harsány, hanem inkább lágy és harmonikus. Ezt az árnyalatot gyakran használják a designban, divatban és a belsőépítészetben, mivel pozitív és energikus atmoszférát teremt.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

A sárgabarack szín pszichológiailag is jelentős, hiszen a meleg árnyalatok közé tartozik, amelyek általában vidámságot, optimizmust és kreativitást sugallnak. Emellett a sárgabarack színt társíthatjuk a kényelemmel és a boldogsággal, mivel lágyabb, kevésbé intenzív, mint a tiszta narancssárga. Ez a szín különösen jól kombinálható más meleg tónusokkal, de hidegebb árnyalatokkal párosítva is érdekes kontrasztokat hozhat létre. Az ilyen kombinációk gyakran találhatók meg modern és klasszikus stílusú otthonokban egyaránt, ahol a cél egy barátságos és meghitt környezet kialakítása.

Sárgabarack szín RGB és HEX színkódjai

A sárgabarack szín RGB értéke: (255, 185, 92). A HEX kódja: #FFB95C.

Sárgabarack szín

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Színrendszer Kód/Érték
Hex

#FFB347

RGB

rgb(255, 179, 71)

HSL

hsl(32, 100%, 64%)

HSV/HSB

hsb(32, 72%, 100%)

CMYK

cmyk(0, 30%, 72%, 0)

Ellentétes szín

#4A6EBF

Komplementer szín

#47B3FF

sárgabarack sötét és világos árnyalatai

Kattints az alábbi színkódokra, hogy másold a vágólapra.

Sötét árnyalatok

Világos árnyalatok

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Sárgabarack komplementer színpaletái

A sárgabarack szín meleg és barátságos érzetet kelt. Itt van egy paletta, amely bemutatja a különféle színkompozíciókat, kezdve a komplementer színektől az analóg és monokróm árnyalatokig.

Komplementer paletta

#FFCC99
#663300
#FF9966
#993300

Analóg paletta

#FFEE99
#FFCC99
#FF9900
#CC6600

Monokróm paletta

#FFDAB5
#FFC68F
#FFA64C
#CC8400

Triád paletta

#FF9966
#99CCFF
#9999FF
#3366CC

Tetrád paletta

#FFCC99
#FF6699
#6699FF
#66FF99

Osztott komplementer paletta

#FFCC99
#9966FF
#66FF66
#6699FF

Neutrális paletta

#FFEBCC
#FFD6A3
#CC8E66
#A66E50

Milyen a sárgabarack szín színe?

A sárgabarack szín egy meleg, világos narancs árnyalat, amely némi sárgás tónust is tartalmaz. Ez a szín a gyümölcs érett állapotában lévő sárgabarack héjának élénk, napsütötte árnyalatát idézi.

Mitől függ a sárgabarack szín színe?

A sárgabarack szín színe több tényezőtől függ, beleértve a fajtát, az érettségi állapotot, a termesztési körülményeket és az időjárási viszonyokat. A különböző fajták eltérő színt mutathatnak, az érettség során a sárgabarack színe a zöldből sárgára, majd narancssárgára változik. A napsütéses helyen termesztett gyümölcsök általában sötétebb színűek, míg a kevésbé napos környezetben lévők világosabbak maradnak.

Hogyan lehetséges a sárgabarack szín keverése?

A sárgabarack szín keveréséhez a piros és a sárga színek megfelelő arányú kombinálására van szükség. Kezdj el keverni egyenlő mennyiségű piros és sárga festéket, majd add hozzá fokozatosan több sárgát, amíg el nem éred a kívánt árnyalatot. Az árnyalat pontosításához néha egy kevés fehér vagy világos narancssárga is hozzáadható.

Hirdetés
Folytasd az olvasást