Free cookie consent management tool by TermsFeed
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Hirdetés
Folytasd az olvasást

A sárgásfehér szín: jellemzése, színkódjai, árnyalatai és keverése

A sárgásfehér szín egy halvány, finom árnyalat, amely a fehér és sárga színek keveredéséből jön létre. Ez a szín sokféle asszociációt és érzetet kelt, mivel a fehér tisztaságot, egyszerűséget és frissességet sugall, míg a sárga melegségét, boldogságot és energiát áraszt. Együttesen a sárgásfehér egy lágyabb, kevésbé intenzív látványt nyújt, mint a tiszta fehér vagy az élénk sárga, így remekül alkalmazható olyan kontextusokban, ahol a steril fehér túl hidegnek, a sárga pedig túl élénknek hatna.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Designban és lakberendezésben a sárgásfehér szín gyakran használatos, mivel semlegessége miatt jól kombinálható különféle színekkel és stílusokkal. Ezt a színt előszeretettel alkalmazzák falak, bútorok és textilek esetében is, mivel egyfajta időtlen eleganciát hordoz magában. Továbbá, olyan atmoszférát teremt, ami egyszerre barátságos és megnyugtató, ideális választássá téve nyugodt, harmonikus életterek kialakításához.

sárgásfehér szín

A sárgásfehér szín RGB kódja: rgb(255, 255, 224), HEX kódja: #FFFFE0

Ez a div elem a sárgásfehér színnel van kitöltve.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Színrendszer Kód/Érték
Hex

#FFFACD

RGB

rgb(255, 250, 205)

HSL

hsl(54, 100%, 90%)

HSV/HSB

hsv(54, 20%, 100%)

CMYK

cmyk(0%, 2%, 20%, 0%)

Ellentétes szín

#000006

Komplementer szín

#122F33

Sárgásfehér sötét és világos árnyalatai

Kattints az alábbi színkódokra, hogy másold a vágólapra.

Sötét árnyalatok

Világos árnyalatok


Hirdetés
Folytasd az olvasást

Sárgásfehér komplementer színpalettái

A sárgásfehér szín különböző színpalettákban való elhelyezése segít megtalálni azokat a színeket, amelyek harmonikusan működnek vele, és segítik a színkombinációk kialakítását különböző dizájnprojektekhez.

Komplementer paletta

#ffffe0
#e0e0ff
#cccccc
#666699

Analóg paletta

#ffffe0
#ffebcc
#ffe0b3
#ffd699

Monokróm paletta

#ffffe0
#d9d9b2
#b3b385
#8c8c66

Triád paletta

#ffffe0
#e0ffff
#ffe0ff
#ffd6d6

Tetrád paletta

#ffffe0
#e0ffe0
#e0e0ff
#ffe0e0

Osztott komplementer paletta

#ffffe0
#d9ece6
#e6d9ec
#b3b8cc

Neutrális paletta

#ffffe0
#ebebd3
#d6d6bf
#bfbfa3

Milyen a sárgásfehér szín színe?

A sárgásfehér szín a fehér és a halványsárga keverékének árnyalata. Ez a szín világos, enyhén sárga tónusú, ami meleg és barátságos karaktert kölcsönöz neki. Gyakran használják dekorációban és belsőépítészetben, hogy barátságos és kellemes légkört teremtsenek.

Mitől függ a sárgásfehér szín színe?

A sárgásfehér szín színe attól függ, hogy milyen arányban keverednek benne a sárga és a fehér színű pigmentek vagy fény. A színárnyalat intenzitását és tónusát befolyásolja a sárga és a fehér komponensek mennyisége, a megvilágítás típusa és a felület jellege, amelyre a színt felviszik. Színes fények esetén a szín hőmérséklete és a fényforrás típusa is meghatározó tényező lehet.

Hogyan lehetséges a sárgásfehér szín szín keverés?

A sárgásfehér szín eléréséhez keverj össze fehér festéket egy kis mennyiségű sárga festékkel. Kezdj több fehér festékkel, és lassan adagolj hozzá sárgát, amíg el nem éred a kívánt árnyalatot. Mindig adj hozzá csak egy kis mennyiséget a sárga festékből, hogy könnyen tudj korrigálni, ha a szín túl sárgás lesz.

Hirdetés
Folytasd az olvasást