Free cookie consent management tool by TermsFeed
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Hirdetés
Folytasd az olvasást

Szilva szín: jellemzése, színkódjai, színárnyalatai és keverése

A szilva szín egy gazdag, mély árnyalat, amely a sötétkék és vörös turmixolásának eredményeképpen jön létre. Ez a szín rendkívül elegáns és kifinomult benyomást kelt, gyakran társítják az őszi és téli hónapokhoz. A szilva szín sokoldalú, így különböző stílusokban és különböző célokra is használható. Legyen szó divatról, lakberendezésről vagy grafikai tervezésről, a szilva szín mindig különleges és markáns választás.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Lakberendezésben a szilva szín gyakran alkalmazott a falak festésénél vagy a kiegészítők terén, hogy egy luxus érzetet keltsen. A szilva szín jól kombinálható más színekkel, mint például az arany, ezüst, valamint a semleges színek, mint a szürke és bézs. A divatban a szilva színű ruhadarabok különösen népszerűek, mivel szinte minden bőrtónushoz illenek, és eleganciát sugároznak. Összességében a szilva szín egy erős és sokoldalú választás, amely képes felfrissíteni és különlegessé tenni bármely környezetet vagy megjelenést.

Szilva szín RGB és HEX színkódjai

A szilva szín RGB színkódja: (142, 69, 133), HEX színkódja: #8E4585.

Téma: szilva szín

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Színrendszer Kód/Érték
Hex

#DDA0DD

RGB

rgb(221, 160, 221)

HSL

hsl(300, 47%, 75%)

HSV/HSB

hsb(300, 27%, 87%)

CMYK

cmyk(0, 28, 0, 13)

Ellentétes szín

#225D22

Komplementer szín

#AADDAD

Szilva sötét és világos árnyalatai

Kattints az alábbi színkódokra, hogy másold a vágólapra.

Sötét árnyalatok

Világos árnyalatok

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Szilva komplementer színpaletái

A szilva színből kiváló színek készíthetők különböző palettákhoz, mint például komplementer, analóg, monokróm, triád, tetrád, osztott komplementer és neutrális paletták. Ezek a paletták segítséget nyújtanak a színek harmonikus kombinálásában, miközben különböző hangulatokat fejeznek ki.

Komplementer paletta

#C39BD3
#A569BD
#76448A
#512E5F

Analóg paletta

#D7BDE2
#BA9CD9
#9B59B6
#7D3C98

Monokróm paletta

#E8DAEF
#D2B4DE
#884EA0
#5B2C6F

Triád paletta

#C5A3E5
#9C6EDC
#8E44AD
#6C3483

Tetrád paletta

#D4ACD6
#B977B2
#76448A
#512E5F

Osztott komplementer paletta

#DBA5CE
#B574AB
#8E44AD
#6C3483

Neutrális paletta

#D7CDD6
#B598B7
#7D3C98
#4A235A

Milyen a szilva szín színe?

A szilva szín mély, gazdag lila árnyalatú, ami gyakran tartalmaz kék és vörös tónusokat is. Az árnyalatot leginkább a friss, érett szilva héjának színe ihlette.

Mitől függ a szilva szín színe?

A szilva színe több tényezőtől függ. Elsősorban a fajtájától, mivel különböző szilvafajták más-más színű gyümölcsöt teremhetnek. A szín nagymértékben függ a gyümölcs érési állapotától is; az érett szilvák általában sötétebbek és mélyebb színűek. A termesztési körülmények, mint például a talaj összetétele, a napfény mennyisége és az időjárás is befolyásolhatják a szín intenzitását. Végül, a genetikai adottságok is meghatározzák a szilva héjának és húsának színét.

Hogyan lehetséges a szilva szín szín keverés?

A szilva szín eléréséhez először is keverni kell vörös és kék színeket egyenlő arányban, hogy kapjunk egy alapszintű lila színt. Ezután hozzá kell adni egy kis mennyiségű fekete vagy barna színt, hogy a lila színt egy sötétebb árnyalatra, szilva színűvé vigyük. Az árnyalat finomhangolásához kísérletezhetünk az arányokkal, amíg a kívánt színt el nem érjük.

Hirdetés
Folytasd az olvasást