Free cookie consent management tool by TermsFeed
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Hirdetés
Folytasd az olvasást

Vadmálna szín: jellemzők, színkódok, árnyalatok és keverési tippek

A vadmálna színe lenyűgözően gazdag és mélyvörös, amely magában hordozza a természet vad érintését. Ez az árnyalat erőteljes és élénk, gyakran egy kis barnás tónussal keveredve. Az érett vadmálna színe intenzíven sötét, de mégis friss és vibráló, amely egyedülálló melegséget és vitalitást sugároz. A színváltozás jellemzően aszerint alakul, hogy mennyi napfény éri a gyümölcsöt, ezért különféle árnyalatokat lehet felfedezni a vadmálna-paletta teljes skáláján.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

A vadmálna színe nemcsak vizuálisan vonzó, hanem érzelmi és pszichológiai szinten is hatással van. Ez a szín az egészség, az életerő és az természet közelségének szimbóluma. Gyakran használják dizájnban és divatban, hogy erőt és energiát sugározzon, valamint meleg és fogadtatást keltő hangulatot teremtsen. A vadmálna szín szépsége és gazdagsága tökéletesen kiegészíti a természetben található más színeket, harmonikusan beleilleszkedve különféle színkombinációkba.

Vadmálna szín RGB és HEX színkódjai

A vadmálna szín egy élénk és mély árnyalat, amely az alábbi színkódokkal rendelkezik:

RGB: (227, 11, 92)

HEX: #E30B5C

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Színrendszer Kód/Érték
Hex

#E30B5C

RGB

rgb(227, 11, 92)

HSL

hsl(337, 91%, 47%)

HSV/HSB

hsv(337, 95%, 89%)

CMYK

cmyk(0%, 95%, 59%, 11%)

Ellentétes szín

#0BE392

Komplementer szín

#0BE3AA

Vadmálna sötét és világos árnyalatai

Kattints az alábbi színkódokra, hogy másold a vágólapra.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Sötét árnyalatok

Világos árnyalatok

Vadmálna komplementer színpalettái

A vadmálna szín palettája számos árnyalatot tartalmaz, amelyeket különböző színelméleti módszerek alapján választottak ki. Az alábbiakban bemutatjuk a vadmálna szín hét különböző színpalettáját, mindegyik négy színből áll, két világos és két sötét árnyalattal.

Komplementer paletta

#E30B5D
#F5C5D7
#0BE32A
#C5F5DA

Analóg paletta

#E30B5D
#F54B73
#F598A9
#F53E63

Monokróm paletta

#E30B5D
#F580A6
#BF073F
#901122

Triád paletta

#E30B5D
#5DE30B
#0B5DE3
#8CC5E3

Tetrád paletta

#E30B5D
#5DE30B
#0BE3A1
#E3A50B

Osztott komplementer paletta

#E30B5D
#0BBEE3
#0BE32A
#E30B91

Neutrális paletta

#E30B5D
#D1A090
#DFC5B8
#B59396

vadmálna szín színe

A vadmálna színe általában gazdag piros, esetenként kicsit bíboros árnyalatokkal. Érett állapotban a bogyók mély, intenzív színűek, amelyek a vadmálna különleges megjelenését adják.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Mitől függ a vadmálna szín színe?

A vadmálna színe több tényezőtől függ, beleértve a genetikát, az érettségi állapotot, a talaj minőségét, a napfény mennyiségét és a környezeti feltételeket. A vadmálna lehet piros, fekete vagy sárga, és a színvariációk az antioxidánsok, flavonoidok és más pigmentek jelenlétéből adódnak. Az érettségi állapot szintén befolyásolja a színt, mivel a gyümölcsök világosabb árnyalatból érnek be sötétebb, mélyebb színűvé.

Hogyan lehetséges a vadmálna szín szín keverés?

A vadmálna szín kikeveréséhez kombinálni kell a piros és a lila színeket, hogy elérjük az intenzív, vibráló árnyalatot. Kezdd el kis mennyiségű pirossal, majd fokozatosan adj hozzá lilát, míg megkapod a kívánt vadmálna árnyalatot. Az arányok változtatásával finomhangolhatod a színt, hogy tökéletesen illeszkedjen az elképzelt színárnyalathoz.