Free cookie consent management tool by TermsFeed
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Hirdetés
Folytasd az olvasást

Zsályazöld szín: jellemzése, színárnyalatai és keverési útmutató

A zsályazöld szín egy természetes és nyugtató árnyalat, amely a zsálya nevű növény finom zöld leveleiről kapta a nevét. Ez a szín a zöld és a szürke keveréke, amely egy finom, tompított árnyalatot eredményez, ami szinte bármilyen környezetben megállja a helyét. A zsályazöld gyakran használatos a belsőépítészetben, különösen azokban a helyiségekben, ahol pihentető és harmonikus atmoszférát szeretnének teremteni, például hálószobákban vagy nappalikban.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Az ilyen színek pszichológiai hatása is jelentős, mivel nyugtató és meditatív érzéseket kelt az emberekben. A zsályazöld szín természetes eredete miatt tökéletes választás lehet, ha valaki egy modern, mégis időtlen és elegáns stílust szeretne elérni. Beltéren és kültéren egyaránt alkalmazható, például kerti bútoroknál, falak festésénél vagy textiles dekorációkban, mert jól illeszkedik más természetes színekhez és anyagokhoz.

Zsályazöld szín RGB és HEX színkódjai

A zsályazöld színt széles körben használják a designban és a divatban. Ez a szín nyugtató hatással van és természetes megjelenést kölcsönöz. Az RGB értékei (156, 175, 136), míg a HEX kódja #9CAF88.

A zsályazöld szín tökéletes választás lehet különböző projektekhez a nyugtató és természetes hatása miatt.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Színrendszer Kód/Érték
Hex

#9caf88

RGB

rgb(156, 175, 136)

HSL

hsl(88, 24%, 61%)

HSV/HSB

hsv(88, 22%, 69%)

CMYK

cmyk(11%, 0%, 22%, 31%)

Ellentétes szín

#88568f

Komplementer szín

#af889a

Zsályazöld sötét és világos árnyalatai

Kattints az alábbi színkódokra, hogy másold a vágólapra.

Sötét árnyalatok

Világos árnyalatok

Zsályazöld komplementer színpaletái

A zsályazöld színhez rengeteg harmonizáló árnyalat tartozik. Az alábbiakban bemutatunk néhány komplementer, analóg, monokróm, triád, tetrád, osztott komplementer és neutrális palettát, melyek jól kiegészítik ezt a természetes zöld árnyalatot.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Komplementer paletta

#B2D0B2
#A8CC92
#FED6CB
#FEB8A1

Analóg paletta

#B2D0B2
#A8CC92
#8FB98F
#748F6A

Monokróm paletta

#B2D0B2
#A8CC92
#7B9D7B
#506D50

Triád paletta

#B2D0B2
#A8CC92
#D1BDD1
#9D80A9

Tetrád paletta

#B2D0B2
#A8CC92
#FED6CB
#9D80A9

Osztott komplementer paletta

#B2D0B2
#A8CC92
#FED6CB
#FEB8A1

Neutrális paletta

#B2D0B2
#A8CC92
#7B9D7B
#506D50

Milyen a zsályazöld szín színe?

A zsályazöld szín a természetes, nyugtató árnyalatok közé tartozik, és a zsálya leveleinek zöldesszürke tónusát idézi. Ez a zöld szín finom, tompított változata, amely egyszerre frissítő és semleges, tökéletesen illeszkedik különböző környezetekbe, legyen az belső tér vagy külső táj.

Mitől függ a zsályazöld szín színe?

A zsályazöld szín színe különböző tényezőktől függ, beleértve a pigmentek összetételét és arányát, a világítás típusát és intenzitását, valamint a környező színek hatását. A zsályazöld árnyalata változhat a sárga és a kék pigmentek keverési arányaitól függően, a természetes vagy mesterséges fényviszonyok alatt, valamint más közeli színekhez viszonyítva.

Hogyan lehetséges a zsályazöld szín szín keverés?

A zsályazöld szín a zöld és a szürke keverékéből áll össze. Ahhoz, hogy elérjük ezt az árnyalatot, kezdjünk egy alap zöld színnel, majd fokozatosan adjunk hozzá szürkét, amíg el nem érjük a kívánt mélységet és árnyalatot. A megfelelő arány a kívánt árnyalattól függ, de általában több zöldet használunk, mint szürkét.